4 teambuildings om een jobkandidaat te werven

4 teambuildings om een jobkandidaat te werven

Ben jij een hr-manager, een hr-medewerker of recruiter? Dan let je best even op, want Event Masters stelt je graag een nieuwe manier van recruiting voor. De meeste organisaties werven sollicitanten via online platforms, jobbeurzen en interviews. Uitstekende wervingsinstrumenten waar niets mis mee is. Maar wat dacht je van een teambuilding om een jobkandidaat te werven?

“Een teambuilding? Dat wordt toch gebruikt om banden te versterken tussen collega’s?”, horen we je denken. Klopt, maar wat veel mensen niet weten, is dat je met een teambuilding heel wat verschillende uitkomsten kan bereiken, afhankelijk van je doelstellingen. Teambuildings kunnen voor jobkandidaten een heel informele en plezierige wervingservaring zijn. Bovendien zien rekruteerders hoe kandidaten met een uitdaging omgaan en of ze geschikt zijn voor de functie.

Nog niet overtuigd? We zetten vier teambuildings op een rij die je kan gebruiken om vaardigheden van je kandidaten op een ongedwongen manier te bekijken en om de geschikte jobkandidaat te werven.

Beat the box – Can your candidates beat the clock?

Beat the box is een mobiele escape room. Binnen 90 minuten moeten teams (of individuele kandidaten) een code zien te kraken. Het enige hulpmiddel is een metalen doos die op slot is. Wanneer het eerste slot gekraakt is, zijn er weer een heleboel uitdagingen, puzzels en codes die je kandidaten moeten oplossen. Alleen door teamwork en persoonlijke vaardigheden, slagen ze erin om uiteindelijk de code te kraken.

Welke vaardigheden kun je testen?

Le Château – Can your candidates solve the mysterie?

Nog een topper om je kandidaten te testen zijn de bloedstollende moordavonden die Event Masters organiseert. Le Château is één van die succesvolle arrangementen. Je kandidaten worden uitgenodigd voor een exclusief diner met een graaf. Bij aankomst aan het kasteel opent een verwarde butler de deur. Het blijkt om een misverstand te gaan. De Graaf verwacht deze avond helemaal geen gasten. Gelukkig worden de genodigden toch binnen gelaten. Wat ze niet weten is dat ze tijdens dit diner verwikkeld raken in een ijzingwekkende moordzaak, vol intriges en verraad.

Dit concept wordt gebruikt om young potentials en studenten te recruiteren. Overdag bezoeken ze het bedrijf en ’s avonds om nadien samen te dineren, waarbij ze aan tafel plaats nemen met rekruteerders. Ideaal om te kijken hoe de genodigden reageren op onverwachte situaties. Wie neemt initiatief, wie blijft kalm en wie panikeert? En bovendien: wie slaagt erin om alle stukjes van de puzzel samen te leggen en de moordenaar te ontmaskeren?

Voordeel: als recruiter zit je aan tafel samen met je kandidaten. Je leert hen in een ongedwongen sfeer beter kennen en zit op de eerste rij om hun vaardigheden te bekijken.

Welke vaardigheden kun je testen?

Building bridges – Can your candidates create, while connecting?

Building Bridges is een uitdagende teambuilding, waarbij teams elk een onderdeel van een brug bouwen. Ze krijgen een bouwplan, maar niet dat van hun eigen onderdeel. Elk team is zowel klant als leverancier en moet de informatie doorbriefen naar hun leverancier. De brug moet overeenkomen met het plan, maar moet ook vooral creatief ontworpen worden. Belangrijk voor het slagen van deze teambuilding is dat de communicatie, zowel intern als extern, vlekkeloos moet verlopen.

Welke vaardigheden kun je testen?

Global innovation game – Are your candidates innovators?

Global Innovation Game is een activiteit die creativiteit en innovatie aanmoedigt. Je kandidaten zitten rond de tafel en proberen aan de hand van fiches en communicatie tot innovatieve ideëen te komen. En dat zonder hulp van moderne technologieën. In de eerste fase komen ze zelf met een idee dat ze uiteindelijk pitchen naar de groep. Daarna kiezen ze collectief als groep het beste idee. Dat pitchen de kandidaten dan naar de andere teams. Het idee dat uiteindelijk wint, is het idee waarin het meeste geld geïnvesteerd wordt.

Welke vaardigheden kun je testen?